"Podjetje so ljudje in njihovi odnosi!"

In to je popolna resnica! Zaposleni v določenem podjetju določajo, kako uspešno bo poslovanje tega podjetja in kako bleščeči ali porazni bodo poslovni rezultati. Še posebno v današnjem času uspevajo predvsem podjetja, v katerih zaposleni delujejo kot celovit team, ki ga ni strah sprejemati drzne odločitve in s polno motivacijo slediti zastavljeni skupni viziji.

Ljudje pa imamo čustva, svoje vzorce vedenja in svoja prepričanja. Uspeh podjetja je tako odvisen od čustev, prepričanj in navad svojih zaposlenih.

Tako, kot povsod drugje v življenju tako tudi v podjetju velja - če bodo zaposleni samozavestni, motivirani, sproščeni in veseli, bo tudi celota delovala uspešno, zmagovito in usklajeno.

V današnjem času, ko smo neprestano pod pritiskom, ko moramo na dan sprejeti na tisoče in tisoče odločitev in so spremembe redna spremljevlka delovnega dneva, pa so naša čustva ves čas "naelektrena". Vse to občutimo kot stres, v resnici pa se v našem ozadju skriva cela kopica čustvenih blokad, od jeze do žalosti, sramu in zavisti. "Naelektrena" čustva v nas sprožajo blokade, vse to pa nas in naš team ovira pri doseganju najvišjih potencialov. Teami in tudi posamezniki se zaustavljajo pri najrazličnejših izgovorih, z medsebojnimi konflikti in premalo ambicioznim sodelovanjem.

Odlična priložnost za dvig poslovnih rezultatov tako za podjetje predstavlja čustveno razbremenjevanje svojih zaposlenih. Z metodo EFT to lahko dosežemo zelo hitro, za vsakega posameznika, teame in zaposlene kot celoto.Kaj je EFT tehnika?


EFT (Emotional Freedom Techniques) metoda, bolj znana kot tapkanje, je novejša tehnika čustvenega razbremenjevanja. Namenjena je individualni, skupinski, laični ali strokovni uporabi kot orodje, ki pomaga pri razreševanju čustvenih in s tem povezanih telesnih težav (potenje, tresenje, hitro bitje srca, krči, plitko dihanje ...) Učinkovito pomaga pri odpravljanju vseh vrst težav, neprijetnih čustev (strah, jeza, živčnost ...), odpravljanju blokad in omejujočih prepričanj, premagovanju raznih fobij ...

Med izvajanjem tehnike posameznik s konicami prstov stimulira akupunkturne točke, pri tem pa glasno ponavlja misel, ki govori o njegovi težavi. Na ta način dosega čustveno razbremenitev, ki prinese tudi olajšanje telesnih simptomov. Metoda EFT je utemeljena na vedenjsko-kognitivni terapiji, nevroznanstvenih spoznanjih, avtogenem treningu in akupunkturi.

V Sloveniji je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport že drugo leto zapored potrdilo program EFT kot pomoč pri preprečevanju izgorelosti za zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Vedno večje število udeleženih govori o temu, da rezultati so, tako kot v šolstvu, pa lahko ta izjemna tehnika deluje tudi v poslovnem svetu.EFT metodo lahko uporabljamo zase toliko kot si želimo, lahko jo uporabljamo samo za trenutna olajšanja v trenutnih situacijah za sprotne vsakodnevne težave ali rešujemo globalne zaloge zakoreninjenih občutkov in blokad, ki vplivajo na poslovna in osebna področja. EFT ne more narediti vsega za vsakega. Tudi ni treba, da popolnoma verjamemo vanjo, dovolj je le, da si dopustimo poskusiti. Dovolj je, da se hočemo počutiti dobro in brez ovir dosegati rezultate.

In takrat vas bo tisto, kar lahko stori EFT naravnost osupnilo.

Mene osuplja še vedno, pa jo uporabljam že leta.

V določenem življenjskem obdobju sem ugotovila, da mi moje notranje blokade preprečujejo razvoj v poslovnem in osebnem življenju. V iskanju rešitev po več opravljenih različnih delavnicah in šolanjih, med drugim tudi hipnozo, sem se srečala z metodo EFT, ki me je najbolj prepričala. Presenečena sem bila, kako je to sproščen in tudi lahko zabaven pristop.
Prepričala me je kot najbolj elegantna, preprosta, enostavna in neverjetno učinkovita metoda, ki jo lahko uporabljam pri širokem spektru. Po temu se mi je veliko stvari spremenilo in občutila sem pozitivne spremembe. Poglobila sem se v dodatna izobraževanja in tako z metodo EFT, kot profesionalna izvajalka pomagam tudi drugim dosegati rezultate na poslovnem in osebnem področju.


Zakaj trdimo, da lahko povečate svoje poslovne rezultate prav s pomočjo EFT metode?

V poslovnih odnosih se skoraj vsak trenutek zbuja cel kup čustev. Vsak od sodelujočih se srečuje s svojim dojemanjem situacije, pri tem pa ima zaradi svojih dogodkov iz preteklosti v sebi cel kup malih konfliktov:


Takšna in drugačna vprašanja nam ves čas rojijo po glavi. Običajno te misli in predvsem občutke skušamo potlačit ali ne mislit na to, mislimo da bo tako lažje, ne zavedamo pa se, da v naši podzavesti vse skupaj vre in nas nevede zaustavlja v obliki neproduktivnosti, agresivne telesne govorice, zmanjšane kreativnosti itd., mnogokrat pa se na koncu to izrazi tudi v bolezni in neizogibni bolniški odsotnosti. Z metodo EFT pa lahko vsak tak neprijeten občutek, namesto, da bi ga potlačili, v le nekaj minutah razbremenimo in tako veliko bolj učinkovito nadzorujemo svoje delovanje.


Torej, kako lahko s poznavanjem in izvajanjem EFT tehnike konkretno izboljšate učinkovitost poslovanja vašega podjetja?

Višji prodajni rezultati

Prodajniki, ki obvladujejo svoja čustva in znajo samozavestno, a kljub temu empatično prodajati lahko občutno povišajo prodajne rezultate

Izkoristek najboljših priložnosti in potencialov

Brez dvomov lažje in brez odlašanja sprejmete odločitve, ki vodijo do najboljših možnih rezultatov.

Visoko produktivno in motivirano delovanje celotnega tima zaposlenih

Ob dobrih odnosih in odlični socialni klimi zaposleni z vsem srcem sledijo skupni vizij in "živijo" za dobre rezultate podjetja.

Odličen marketing in usklajenost s prodajnim teamom

Javni nastopi, izpostavitve vaše zgodbe, ponudbe ... vse to postane v oddelku marketinga veliko bolj enostavno, izboljša pa se tudi sodelovanje s prodajnim teamom.

Uspešna pogajanja in dobri odnosi s poslovnimi partnerji

V pogovorih in pogajanju s poslovnimi partnerji postane vaš team povsem suveren, strokoven in predvsem uspešen.

Kako vam lahko prednosti EFT tehnike pomagam vpeljati v vaše podjetje?

predavanje-o-eft

Osvojitev tehnike EFT za najbolj tipične poslovne dogodke

Štiriurna delavnica za večjo skupino zaposlenih, na kateri se bomo naučili osnov tehnike EFT in bomo tapkanje osvojili za nekaj tipičnih stresnih poslovnih priložnosti - priprava na javno predstavitev, prodajni pogovor, pogajanje s poslovnim partnerjem, konflikt s sodelavci. Cena: 450 EUR
poslovni-eft-intenziv

EFT intenziv reševanja konkretnih težav

Z vodstvom bomo preverili, s katerimi čustvenimi težavami se srečujejo ključni teami v podjetju, potem pa bomo v vsakem teamu s tehnikami EFT predelali skupne čustvene težave in osebne čustvene blokade ključnih oseb v teamu. Delali bomo intenzivno, dokler team ne začne delovati optimalno in lahko brez omejitev dosega svoje potenciale. Cena: določena individualno glede na potrebe naročnika
stimulacija-za-perspektivni-kader

Stimulacija za najbolj perspektivne kadre

Imate v podjetju določene zaposlene, pri katerih prepoznavate visoke potenciale, a opažate, da jih zaradi osebnih čustvenih blokad ne morejo doseči? Za stimulacijo jih nagradite s trimesečnim individualnim EFT programom. Z izbrano osebo bomo delali individualno, z namero, da izboljša svoje čustvene blokade (lahko gre npr. tudi samo za nespečnost) in posledično poveča svoje poslovne rezultate. Cena: 750 EUR